Ontwikkelingen
Binnen de VRD zien we de volgende ontwikkelingen:
- De integratie van de Meldkamer Noord Nederland in de Landelijke Meldkamer Organisatie. De financiële effecten van de samenvoeging zijn nog niet duidelijk.
- Het "klassieke" fysieke incident ontwikkelt zich steeds vaker naar een complex probleem, dat het maatschappelijk leven in zijn geheel aantast.
- Met ingang van 2018 kunnen de loon- en prijsstijgingen niet meer binnen de begroting van de VRD opgevangen worden. Hiervoor is derhalve een extra financiële bijdrage van de gemeenten nodig.
- De Omgevingswet kan gevolgen hebben voor de advisering door de VRD voor bijvoorbeeld de (ver)bouw van objecten of het houden van evenementen.
- De veranderende maatschappij en technologische ontwikkelingen geven aanleiding om continu te kijken of en waar verbetering nodig is. Het is aannemelijk dat de huidige wijze en organisatie van de brandweerzorg steeds minder passend en efficiënt zal zijn. Om voorbereid te zijn op de toekomst investeert de VRD in haar personeel en worden middelen ingezet om met nieuwe ideeën, producten en werkwijzen te experimenteren.
Wat willen we bereiken?
- Dat gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Drenthe (VRD) samen met gemeenten en partners werkt aan een veilig Drenthe op het gebied van brandweer, crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening.
- De VRD hanteert daarbij de volgende missielijnen:
- Het optreden bij calamiteiten en crisis.
- Het vergroten van de bewustwording bij inwoners, bedrijven en instellingen over fysieke veiligheid
- De VRD is onderdeel van de samenleving.
- De VRD is een vitale en flexibele organisatie.
Wat gaan we daarvoor doen?
- We zorgen ervoor dat de VRD goed kan functioneren en dat de belangen van Midden-Drenthe binnen de VRD worden behartigd.